Следвайте ни

0988 942681

Пон-Съб 9.00-19.00
Неделя Затворено

Изображение

Услуги

Изграждане

Озеленяването е същинската част от процеса по изграждане на едно зелено пространство и за нашия екип представлява креативен процес без аналог, защото води до създаването на изцяло нова природна картина, независимо дали се отнася до ектсериор или инетриор.

Обичаме този процес, защото е истински и ни дава възможността да се докосваме до Земята, което действа пречистващо и ни зарежда с живителни сили.

Материалите, използвани за изграждане на зелени площи се делят основно на две групи:
• механични (камъни, плочи, филц, разделителни ленти и бордюри, паркова архитектура и т.н. )
• органични (семена, луковици и разсади)

Озеленяването стартира със изследване и подготовка на терена, изграждане на алейната мрежа и очертване на зоните съобразно проекта. Подготовката протича на няколко етапа в зависимост от състоянието на площите.

Почистване – премахване на плевелната растителност, строителни и битови отпадъци и извозване до съответните депа, преместване на насаждения

Оптимизация на почвените условия – след предварителен анализ на почвените условия може да се предприеме подобряване на почвата ако е необходимо, което включва балнсиране на pH, обогатяване на качествата и плодородието, торене

Трасиране и моделиране на терена – оформят се проектните зони, подготвят се специфичните кътове, подравнява се терена, изграждат се гео-пластики (изграждане на проекта за вертикално планиране), укрепват се проблемните зони – свлачища, преодоляване на денивелация, насипване на почва

Нанасяне на проекта върху терена – базира се на идейния проект и фиксира зоните, предвидени за тревни площи, растителност и други елементи от двора.

Основна част от площта на една зелена зона са тревните площи. Тревният килим може да бъде засаден или настлан. При първия вариант процесът по посяване има няколко етапа като кръстосан посев, вкопаване, валиране и обилно поливане, а резултатите се появяват след 3-5 седмици. Вторият начин е с настилнае на чим с инстантен ефект и получаване на желания тревен килим на момента. Това също предполага фино изравняване на терена, наставяне на чима и последващо валиране.

Акцентите в една градина се оформят главно от декоративната растителност, аранжирана в дървесно – храстови масиви, цветни фигури и самостоятелни (солитерни) растения с високи декоративни качества, както и от механични елементи (декоративни камъни, паркова архитектура и т.н.).

Фирмата ни предлага проектиране и изграждане на всеки от компонентите на озеленяването, а именно:
• тревни площи
• групи растения
• алпинеуми
• японски градини
• водни площи
• плочници и плочо-пътеки
• градинско осветление
• напоителни системи
• дренажи
• подпорни стени
• настилки предвидени за интензивно натоварване (паркинг елементи)

Елементи

Изграждане

Разчистване

След премахване на нежеланата плевелна растителност, проекта беше нанесен върху терена, а след стартирането на напоителната система остана само да чакаме появата на тревния килим.

Затревяване

След фино заравняване, сеене на тревно семе, обогатяване на почвения слой и валиране, ето го и резултата: Затревяване посредством тревно семе (ефекта след  3-та седмица).

Декоративна група

Декоративна група от листно декоративни храсти и сезонни цветя, проектирана така, че колорита  да присъства през целия сезон.

Японска градина

Изграждане на кът тип – Японска градина (ефект  след  5-та седмица). След старателно почистване и подготвяне на терена, решихме да оформим терена около прекрасното стебло на старата круша в японски стил.

21640750_1762212117153604_7555478951081596759_o
Водна площ

Водна площ с ефект – каскада, състояща се от 2 части на различна височина. Горното ниво с преливник и долно ниво с декоративни камъни, риби и декоративни треви.

Плочо-пътека

Каменни плочи с дебелина 3-4см положени върху пясъчно легло, с тревна фуга между тях.

People Playing in the Garden

Проектиране, изграждане, напоителни системи
и поддръжка на зелени площи.

0988 942681или

Имейл